Ballast op maat van lood of beton?

Jij bent op zoek naar een ballast, maar je vindt het lastig om er een te vinden. Dan is dat wellicht ook niet zo gek, want er zijn verschillende soorten ballasten die jij kunt bestellen. Daarnaast is het beter om te kijken naar een ballast op maat en je merkt dan ook wel heel erg dat je hier veel meer voordelen uit kan gaan halen. Nu is een ballastlood hier handig voor, maar beton kan ook handig zijn. Het is goed om te kijken welke jij het beste kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat je ook de juiste gaat aanschaffen.

Lood is duurder dan beton!

Het is algemeen bekend dat een blok van lood duurder is dan een blok van beton en dat is dan ook niet zo gek, maar het is wel zo dat je er rekening mee moet gaan houden dat beton sneller stuk gaat dan lood. Een ballast op maat is handig, maar beton kan nog best wel snel gaan brokkelen als je hier niet goed mee overweg gaat. Je hebt dan al snel niet meer de juiste maat. Een ballastlood houdt veel langer zijn vorm en is daarom uiteindelijk een stuk goedkoper om te hebben.

a construction worker working on a metal grate

Verschil per sector!

De bouw is best wel breed, want er zijn mensen die gebouwen bouwen, maar er is ook bouw in de scheepvaart en bij vliegtuigen. Het is daarom zo dat je voor verschillende situaties een ballast nodig gaat hebben. In de woningbouw zul je sneller kijken naar een ballast op maat van beton en bij scheepvaart en vliegtuigen sneller naar ballastlood. Bij scheepvaart en luchtvaart moet een ballast vaak langer mee. Het is dus goed om hier ook rekening mee te houden zodat je geen ballast in huis haalt waar je wellicht niks aan hebt.