Steek jij ook Vuurwerk af tijdens oud en nieuw? 

Vuurwerk

Hoewel het misschien nog wat ver weg lijkt, is het zo hier. Oud en nieuw komt er weer aan! Gezellig samen met vrienden of familie, er staan lekkere hapjes op tafel en iedereen is voorzien van een drankje. En de oliebollen mogen natuurlijk niet ontbreken. Om twaalf uur is het feest! De beste manier om het jaar goed af te sluiten is door Vuurwerk af te steken wanneer de klok twaalf uur slaat. Hoe harder en hoe groter de knallen en het licht, hoe mooier het vuurwerk. Vooral het siervuurwerk geeft mooie tekeningen in de lucht. 

Vuurwerk kopen 

Voor veel mensen is het een traditie om in december een ritje te maken richting België of Duitsland, of misschien wel naar een ander land binnen Europa. Alles voor het beste en mooiste Vuurwerk. Vaak is het vuurwerk in andere landen ook nog eens goedkoper. Maar wist je dat je ook prachtig vuurwerk kunt kopen in Nederland. In Nederland zijn er verschillende verkopers die het mooiste assortiment op het gebied van vuurwerk in huis hebben. Wanneer je dus geen tijd meer hebt om vuurwerk in te slaan voor oud en nieuw hoef je je dus geen zorgen te maken. Ook de verkopers in Nederland hebben alles in huis om jouw oud en nieuw weer onvergetelijk te maken! 

Vuurwerk in Nederland 

Hoewel er in Nederland verschillende nieuwe regels hun opmars maken omtrent het afsteken van Vuurwerk, houdt nog niet iedereen zich aan deze regels. En zeg nou zelf, vuurwerk hoort ook gewoon bij oud en nieuw toch? Er is geen echt feest om twaalf uur wanneer je geen vuurwerk af mag steken. Maar kijk wel uit wanneer je toch vuurwerk afsteekt. Je riskeert namelijk wel een boete wanneer je je niet aan de regels houdt die in Nederland gelden op oudjaarsdag. 

Vuurwerk shows

Om het afsteken van Vuurwerk te verminderen tijdens oud en nieuw zijn er verschillende regels ingevoerd. Zo is vuurwerk afsteken tijdens oud en nieuw in sommige steden al een tijdje verboden, mits je een vergunning hebt. Om bewoners van grote steden toch nog een vuurwerkshow te laten zien, worden er in veel steden om twaalf uur op centrale plekken vuurwerkshows georganiseerd. Zo kan iedereen toch nog genieten van vuurwerk. Ook is het heel gezellig wanneer iedereen uit de stad buiten op straat is om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. 

Feest tijdens oud en nieuw

Wil je oud en nieuw toch goed vieren, maar ben je geen fan van Vuurwerk. Dat is geen probleem. Door heel Nederland worden verschillende feesten georganiseerd waar je om twaalf uur met iedereen kan proosten op een nieuw jaar! Doordat er zoveel feesten georganiseerd worden is er voor ieder wat wilt. Daardoor kun je alsnog met een leuk feest het oude jaar afsluiten, en ga je gezellig het nieuwe jaar in. Je kunt natuurlijk ook altijd lekker thuis blijven met vrienden of familie en er thuis een gezellig feestje van maken. Met of zonder vuurwerk.